Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 10:11

Ναυάγιο στην Τυνησία: Ανασύρθηκαν 34 νεκροί μετανάστες

Γράφτηκε από την

Άλλα δώδεκα πτώματα μεταναστών ανασύρθηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των νησιών Κερκένα στην Τυνησία, με τον τραγικό απολογισμό του ναυαγίου να φτάνει τους 34 νεκρούς.

Μία ημέρα πριν ανασύρθηκαν 22 πτώματα τα οποία επέπλεαν στην θάλασσα, με την πλειοψηφία τους να είναι γυναίκες, σύμφωνα με δικαστήριο της πόλης Σφαξ. Από τα 34 θύματα, τα 23 είναι γυναίκες, τα 9 άνδρες και τα 3 παιδιά, ηλικίας περίπου 3 ετών, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο καπετάνιος του πλοίου, Τυνήσιος, 48 ετών, από τη Σφαξ, ήταν ανάμεσα στα θύματα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, και το δικαστήριο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για «ναυάγιο». Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του λιμενικού σώματος της χώρας. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που πήραν οι αρχές, τα θύματα θεωρείται πως επιβιβάστηκαν σε πλεούμενο με σκοπό να κινηθούν από τη Σφαξ προς τις ακτές της Ιταλίας τη νύχτα της 4ης προς 5η Ιουνίου. Στο σκάφος επέβαιναν 53 άνθρωποι. Επρόκειτο κυρίως για υπηκόους χωρών της υποσακχάριας Αφρικής, κατά ιατροδικαστικές πηγές και καταθέσεις άλλων μεταναστών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ