Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 14:00

Δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς σε συνοικία του Σιάτλ

Γράφτηκε από την
Δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς σε συνοικία του Σιάτλ

Η αστυνομία στο Σιάτλ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ερευνά ακόμη μία καταγγελία για πυροβολισμούς στην αυτόνομη ζώνη του Κάπιτολ Χιλ, το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε 48 ώρες στην “ αυτόνομη ζώνη” που έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές σε συνοικία της πόλης.

Το Σάββατο ένας έφηβος σκοτώθηκε και ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε στην “ αυτόνομη” αυτή περιοχή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις

Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα. Η ατμόσφαιρα στη συνοικία είναι εν γένει εορταστική.

“ Η αστυνομία ερευνά ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στην αυτόνομη ζώνη του Κάπιτολ Χιλ. Ένα άτομο (νοσηλεύεται) στο νοσοκομείο HMC τραυματισμένο από σφαίρα”, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Σιάτλ.

“ Οι αναφορές για δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη προς το παρόν”, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Μία εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Harborview Medical Cente επιβεβαίωσε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα άτομο που τραυματίστηκε από σφαίρα γύρω από την “ αυτόνομη” ζώνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER