Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:50

Αργεντινή: Νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων λόγω κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Αργεντινή: Νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της.

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που προηγήθηκαν, καταμετρήθηκαν 32 θάνατοι και 2.146 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 1.043 νεκρούς επί συνόλου 44.931 μολύνσεων.

Σχεδόν το 90% των κρουσμάτων εντοπίζεται στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής, περιοχή όπου ζουν τα 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα ήταν αισθητά βαρύτερος από αυτόν της Κυριακής, όταν το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για 19 θανάτους και 1.581 κρούσματα μόλυνσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες είχε επιβάλει την 20ή Μαρτίου μέτρα περιορισμού, όμως το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκαν οι δραστηριότητες που επιτρέπονται.

Η ανακοίνωση των νέων θλιβερών ρεκόρ καταγράφηκε ενώ οι αρχές στην πρωτεύουσα εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν ξανά τις δραστηριότητες που μόλις επιτράπηκε να ξαναρχίσουν.

«Αν η τάση (ανόδου) συνεχιστεί, θα θέσουμε σε εφαρμογή περισσότερους περιορισμούς», τόνισε ο Άλεξ Κισίλοφ, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, έπειτα από τη σύσκεψη με τον πρόεδρο Φερνάντες και τον δήμαρχο της ομώνυμης πρωτεύουσας, τον Οράσιο Ροδρίγκες Λαρέτα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει εάν θα παραταθούν τα μέτρα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, όταν εκπνέει η ισχύς της τελευταίας παράτασης του υποχρεωτικού περιορισμού.


NEWSLETTER