Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 10:11

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία, συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό

Γράφτηκε από την
Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία, συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, αυξάνοντας σε δέκα τις λεγόμενες ενεργές περιπτώσεις στη χώρα. Όλα τα κρούσματα SARS-CoV-2 συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι ένας νεαρός μεταξύ 20 και 30 ετών, που έφθασε στη χώρα τη 19η Ιουνίου από την Ινδία, και ένας περίπου συνομήλικος του που έφθασε στη Νέα Ζηλανδία τη 18η από τις ΗΠΑ.

Με την ανάρρωση ενός ανθρώπου που τελούσε σε απομόνωση στην Ουέλινγκτον, οι ενεργές περιπτώσεις είναι πλέον δέκα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία — όπου ωσότου εντοπιστούν λίγα νέα κρούσματα οι αρχές διαβεβαίωναν πως ο ιό είχε εξαλειφθεί από την επικράτειά — ανέρχεται σε 22 νεκρούς επί συνόλου 1.165 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει διαβιβάσει η κυβέρνηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την Πέμπτη είχε καταγραφεί στη χώρα το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς παραβιάσεις της καραντίνας και άλλα κενά υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, λίγες ημέρες αφού η χώρα ανακοίνωσε ότι έχει εξαλείψει τον ιό.

Το νέο κρούσμα αφορά έναν άνδρα περίπου 60 ετών ο οποίος έφτασε στη Νέα Ζηλανδία από τη Λαχόρη του Πακιστάν μέσω της Ντόχα και της Μελβούρνης στις 11 Ιουνίου και ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα.

Μία ημέρα πριν, η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν είχε ανακοινώσει πως εμπιστεύθηκε στον στρατό τη φύλαξη των συνόρων και των χώρων καραντίνας, μετά την παραβίαση των μέτρων απομόνωσης και περιορισμού.


NEWSLETTER