Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 19:01

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Νέα έξαρση των κρουσμάτων - 40.000 νέες μολύνσεις

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός - ΗΠΑ: Νέα έξαρση των κρουσμάτων - 40.000 νέες μολύνσεις

Το Τέξας είχε την Πέμπτη 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό - ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

Προβληματισμό προκαλεί στις ΗΠΑ η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς μόνο την Πέμπτη καταγράφηκαν πάνω από 40.000 νέες μολύνσεις, κάτι που πρόκειται για ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ 'Αμποτ διέταξε σήμερα το κλείσιμο όλων των μπαρ που λαμβάνουν το 51% των ακαθάριστων εσόδων τους από το αλκοόλ, εκτός από το φαγητό σε πακέτο, και τον περιορισμό άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη μεγάλη αμερικανική πολιτεία του νότου.

«Επί του παρόντος, είναι σαφές ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τύπους δραστηριοτήτων, κυρίως στους Τεξανούς που συγκεντρώνονται μέσα στα μπαρ», δήλωσε ο κυβερνήτης ζητώντας από κάθε Τεξανό να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το Τέξας είχε την Πέμπτη 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό - ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

«Όπως είπα από την αρχή, εάν το ποσοστό θετικών κρουσμάτων αυξηθεί πάνω από 10%, η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει λάβει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19», δήλωσε ο 'Αμποτ σε ανακοίνωση εξηγώντας το εκτελεστικό διάταγμα που τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι. «Στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι σαφές ότι η αύξηση στα κρούσματα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από δραστηριότητες ορισμένων μορφών, όπως οι συγκεντρώσεις των Τεξανών στα μπαρ», επέμεινε ο κυβερνήτης.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι η task force για τον κορoνοϊό αναμένεται ότι θα επανασυσταθεί μετά από περίπου 2 μήνες, για την πρώτη της ενημέρωση. Η τελευταία ενημέρωση είχε γίνει στις 27 Απριλίου. Σύμφωνα με τους New York Times, η επαναφορά τους θα δείξει την αυξανόμενη ανησυχία για την εξέλιξη του κορονοϊού.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες (Αλαμπάμα, Αλάσκα, Μοντάνα και Γιούτα), οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν συνιστούν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας πάγωσε τη διαδικασία και ζήτησε να απελευθερωθεί χώρος στα νοσοκομεία για ασθενείς με Covid-19.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER