Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 10:20

Σε επίπεδα ρεκόρ η πείνα στη Συρία

Γράφτηκε από την
Σε επίπεδα ρεκόρ η πείνα στη Συρία

Επίπεδα ρεκόρ καταγράφει η πείνα στη Συρία και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω, προειδοποιούν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 9,3 εκατομμύρια Σύροι πέφτουν να κοιμηθούν πεινασμένοι, ενώ περισσότεροι από 2 εκατομμύρια (επιπλέον) διατρέχουν τον κίνδυνο να γνωρίσουν την ίδια μοίρα», προειδοποιούν σε ένα δελτίο τύπου πολλές διεθνείς ΜΚΟ.

Ο αριθμός των Σύρων που ζουν σε συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας αυξήθηκε κατά 42% από τον περασμένο χρόνο, τονίζεται στο κείμενο που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC), η Oxfam, η CARE και η Mercy Corps.

«Οι Σύροι, που έχουν ήδη βιώσει πρακτικά μια δεκαετία πολέμου και εκτοπισμών βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο επίπεδο πείνας», αναφέρεται στο κείμενο.

«Η διεθνής βοήθεια είναι απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ», υπογραμμίζουν οι ΜΚΟ.

«Αν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση και η ανθρωπιστική πρόσβαση, πολλοί Σύροι, ιδίως οι πρόσφυγες στην περιοχή, θα βρεθούν επίσης στα πρόθυρα του λιμού», τονίζεται.

Η Διάσκεψη Διεθνούς Βοήθειας οργανώνεται αύριο Τρίτη στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να ενθαρρύνει τους δωρητές να αυξήσουν τη βοήθεια προς τους πληγέντες της συριακής σύρραξης, στην εμπόλεμη χώρα και στο εξωτερικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER