Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 15:55

Σουηδία: Πάνω από 70.000 τα κρούσματα κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Σουηδία: Πάνω από 70.000 τα κρούσματα κορονοϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της COVID-19 στη Σουηδία πέρασε το όριο των 70.000 σήμερα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 41 στους 5.411, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική υπηρεσία της χώρας.

Η Σουηδία κατέγραψε 947 νέα περιστατικά, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 70.639. Η διεύρυνση των διαγνωστικών τεστ είχε ως αποτέλεσμα ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων να καταγράψει άλμα τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τους αντίστοιχους αριθμούς σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά οι θάνατοι και ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα του Απριλίου.

Η χώρα υιοθέτησε μια ηπιότερη προσέγγιση στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, απορρίπτοντας ένα αυστηρό lockdown και φέρνοντας τη στρατηγική της για την πανδημία στο διεθνές προσκήνιο.

Ο αριθμός των θανάτων στη Σουηδία έχει πολλές φορές υπάρξει υψηλότερος σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού απ’ ό,τι στις γειτονικές της χώρες, όπου οι αρχές υιοθέτησαν μια αυστηρότερη προσέγγιση, αλλά χαμηλότερος απ’ ό,τι σε κάποιες χώρες όπου επιβλήθηκε lockdown, όπως η Βρετανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER