Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 13:20

Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη

Γράφτηκε από την
Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε τον Ιούλιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αλλά η υποχώρηση των προσδοκιών υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί σύντομα να ξεθυμάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις -18,2 μονάδες από -24,8 τον Ιούνιο. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις -49,5 μονάδες από -61,5 τον Ιούνιο, αλλά ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 19,5 από 21,8 μονάδες.

«Υπάρχει κίνδυνος η άνοδος να ξεθυμάνει το καλοκαίρι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Sentix Μάνφρεντ Χίμπνερ. Οι επενδυτές ανέφεραν ότι αναμένουν πως μόνο περί το 60% των οικονομικών ζημιών που οφείλονται στον κορονοϊό θα καλυφθούν μέσα σε ένα έτος στην Ευρωζώνη. Στη Γερμανία, οι επενδυτές αναμένουν ότι μόνο περί το 65% των ζημιών θα καλυφθεί σε ένα έτος παρά το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης, με τον δείκτη των προσδοκιών να υποχωρεί επίσης ελαφρά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER