Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 15:35

Χιλιάδες απολύσεις σε Emirates και United Airlines

Γράφτηκε από την
Χιλιάδες απολύσεις σε Emirates και United Airlines

Η αεροπορική εταιρεία Emirates προχώρησε σε απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τέσσερις πηγές. Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι έδιωξε πιλότους και μέλη πληρωμάτων καμπίνας στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις ζημίες που υπέστη από την πανδημία, είπαν οι πηγές.

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας σήμερα δεν διευκρίνισε πόσοι υπάλληλοι απολύθηκαν αυτή την εβδομάδα ούτε από ποιά τμήματα προέρχονταν.

Πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι ο αριθμός των 4.300 πιλότων και των σχεδόν 22.000 μελών πληρωμάτων καμπίνας θα περιοριστεί περίπου κατά ένα τρίτο σε σχέση με τα επίπεδα προ κορονοϊού.

Από τις απολύσεις αυτής της εβδομάδας επλήγησαν κυρίως πιλότοι σε Airbus A380, είπαν δύο πηγές, και μια από αυτές είπε ότι αναμένονται περισσότερες απολύσεις.

Η Emirates απέλυσε πιλότους και πληρώματα καμπίνας και τον περασμένο μήνα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το BBC.

United Airlines: Σε προσωρινή αργία πιθανόν 36.000 εργαζόμενοι

Παράλληλα, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας πιθανόν να τεθούν σε προσωρινή αργία έως και 36.000 εργαζόμενοί της, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο του συνόλου του προσωπικού της.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο αναμένει μείωση στις κρατήσεις κατά 75%, σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι δεν θα υποχρεωθούν σε προσωρινή αργία όλοι όσοι θα λάβουν προειδοποιητική επιστολή, καθώς ο τελικός αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το αν θα βελτιωθούν οι συνθήκες και από το πόσοι εργαζόμενοι θα δεχτούν να μπουν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας ή εθελουσίας εξόδου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν.

Παρότι τα αεροδρόμια και οι εταιρείες έχουν θεσπίσει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.


NEWSLETTER