Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 08:40

Τουρκία: Τουλάχιστον 54 οι νεκροί από τη βύθιση πλοιάριου με μετανάστες στη λίμνη Βαν

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Τουλάχιστον 54 οι νεκροί από τη βύθιση πλοιάριου με μετανάστες στη λίμνη Βαν

Στους 54 ανέρχονται οι νεκροί από τη βύθιση ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη λίμνη Βαν στην ανατολική Τουρκία τον περασμένο μήνα, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες επιχειρήσεων αναζήτησης.

Το πλοιάριο, που βυθίστηκε στις 27 Ιουνίου, πιστεύεται ότι μετέφερε 55 έως 60 μετανάστες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με το περιστατικό.

Εννέα σοροί ανασύρθηκαν από τη λίμνη χθες, ανεβάζοντας τον απολογισμό των επιβεβαιωμένων νεκρών του δυστυχήματος σε 54, υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

Η λίμνη Βαν βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, από όπου οι μετανάστες διασχίζουν τακτικά στην Τουρκία κατευθυνόμενοι δυτικά προς την Ευρώπη από το Ιράν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν στην Τουρκία έχει μειωθεί. Ωστόσο, περισσότεροι από 21.000 μετανάστες έχουν φτάσει στο Βαν μέχρι στιγμής αυτό το χρόνο, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Επτά άτομα πέθαναν και 64 διασώθηκαν όταν βυθίστηκε μια βάρκα που μετέφερε μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν στη λίμνη Βαν τον Δεκέμβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER