Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 08:50

Κρ. Λαγκάρντ: Οι γυναίκες πρωθυπουργοί διαχειρίστηκαν καλύτερα την κρίση του κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Κρ. Λαγκάρντ: Οι γυναίκες πρωθυπουργοί διαχειρίστηκαν καλύτερα την κρίση του κορονοϊού

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι οι γυναίκες πρωθυπουργοί διαχειρίστηκαν καλύτερα την κρίση του νέου κορονοϊού στη χώρα τους συγκριτικά με τους άρρενες ομολόγους τους.

"Είναι αρκετά συναρπαστικό, πράγματι, όταν βλέπετε αυτές τις χώρες των οποίων ηγούνται γυναίκες, τον δρόμο που ακολούθησαν, τις πολιτικές που υιοθέτησαν και το κρίσιμης σημασίας επικοινωνιακό ύφος που είχαν, ήταν εκπληκτικό", δήλωσε η Γαλλίδα σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post.

"Έχω μάθει ότι οι γυναίκες έχουν τάση να κάνουν καλύτερη δουλειά", πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ ανέφερε ως παράδειγμα τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ της οποίας η χώρα, με λίγο περισσότερους από 9.000 θανάτους, ήταν μια από τις λιγότερο πληγείσες στην Ευρώπη και όπου η διαχείριση της κρίσης ήταν αποτελεσματική.

Η καγκελάριος Μέρκελ "δημοσιοποίησε με πολύ διαφανή τρόπο τους αριθμούς των δεδομένων, τα θύματα, το ποσοστό μόλυνσης, κ.ά. και αυτό έγινε πολύ γρήγορα, ένα είδος κοινής γλώσσας συνεννόησης που επιτρέπει στους ανθρώπους να καταλαβαίνουν τα επιστημονικά στοιχεία και γιατί ορισμένα περιοριστικά μέτρα ήταν αναγκαία όπως η χρήση μάσκας, η καραντίνα και η τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης", δήλωσε.

Και πρόσθεσε μιλώντας για τη Γερμανία: "αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε καλά" σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Λαγκάρντ εξήρε επίσης τη διαχείριση που άσκησε η Ταϊβάν (και με την πρόεδρό της Τσάι Ινγκ-γουέν), η Νέα Ζηλανδία (με την πρωθυπουργό της Τζασίντα 'Αρντερν) και το Βέλγιο (και η πρωθυπουργός του Σοφί Βιλμές), που "επικοινώνησαν καλά" κατά τη διάρκεια της κρίσης.

"Ηγεσία σημαίνει έμπνευση. Σημαίνει να είσαι ταυτόχρονα υπεύθυνος και υπόλογος. Σημαίνει ακόμη να νοιάζεσαι για τους άλλους. Νομίζω ότι η διάσταση της καλής βούλησης είναι κάτι που αυτές οι γυναίκες κατάφεραν να εκφράσουν καλά", πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER