Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 10:50

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους στην Ουάσινγκτον

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους στην Ουάσινγκτον

Πιο αυστηροί είναι πλέον οι κανόνες για τη χρήση μάσκας στην Ουάσινγκτον, καθώς η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας ζήτησε από τους κατοίκους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

«Οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους εφόσον είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους» εξήγησε η Μιούριελ Μπόουζερ δήμαρχος της Ουάσινγκτον ανακοινώνοντας το μέτρο, με το σύνθημα «Είναι απλό, όταν βγαίνετε από το σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα».

«Πρέπει να φοράτε μάσκα διότι δεν γνωρίζετε αν μπορείτε να τηρήσετε το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης» πρόσθεσε η δήμαρχος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα για όσους αθλούνται στο ύπαιθρο και βρίσκονται μακριά από άλλους ανθρώπους, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 αυξάνεται ραγδαία, αν και προς το παρόν η Ουάσινγκτον έχει γλιτώσει από τα χειρότερα.


NEWSLETTER