Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 21:49

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από ένα εκατ. πολίτες έκοψαν το κάπνισμα λόγω του κορονοϊού

Γράφτηκε από την

Ενθαρρυντικά τα ευρήματα νέας έρευνας σύμφωνα με την οποία πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έπαψαν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Μία αγγλική καμπάνια που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πάψουν το κάπνισμα διεξήγαγε έρευνα σύμφωνα με την οποία πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες σταμάτησαν τη βλαβερή αυτή συνήθεια από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Η εκστρατεία με τίτλο Action on Smoking and Health (ASH) ανέφερε ότι από το 41% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που σταμάτησαν το κάπνισμα το 2020, δήλωσαν ότι το έκαναν λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε εάν αυτό οφείλεται εν μέρει στην δυσκολία πρόσβασης σε αγορά καπνού λόγω του lockdown ή στο κλείσιμο των μπαρ, όπου παρατηρούνται πολλοί κοινωνικοί καπνιστές.

Επιβεβαιωμένες έρευνες από επιδημιολογικές μελέτες συνέδεσαν το κάπνισμα με την αύξηση της πιθανότητας να εμφανίσει κανείς πιο σοβαρά συμπτώματα λόγω του κορονοϊού.

Ακόμη, μία έρευνα από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου σχετικά με τα ποσοστά καπνιστών έδειξε ότι για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι έρευνες, δηλαδή το 2007, φέτος παρατηρήθηκε ο πιο χαμηλός αριθμός καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: news247.gr