Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:12

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Ρόδο με βολές κατά τουρκικής θαλαμηγού

Γράφτηκε από την
Κινηματογραφική καταδίωξη στη Ρόδο με βολές κατά τουρκικής θαλαμηγού

Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τρίτη από σκάφος του Λιμενικού όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των ακτών της Ρόδου θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα δημοσίευμα στη Γενί Σαφάκ αναφέρει πως οι τρεις επιβαίνοντες στο ιδιωτικό σκάφος -δύο Τούρκοι και ένας Σύρος- τραυματίστηκαν από τα «ελληνικά πυρά», με τον έναν εκ των τραυματιών να είναι πιο σοβαρά χτυπημένος.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER