Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 09:40

Φθίνουσα η πορεία της διασποράς του κορονοϊού στην Κύπρο

Γράφτηκε από την
Φθίνουσα η πορεία της διασποράς του κορονοϊού στην Κύπρο

Φθίνουσα πορεία της διασποράς στην κοινότητα και βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, η οποία εκδόθηκε μετά το πέρας της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στην Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και τον Υπουργό Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Παρά το γεγονός ότι οι περίπου 2.000 εργαστηριακές διαγνώσεις από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο των 10.000 δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, εντούτοις δείχνουν ότι η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα φαίνεται να άρχισε να φθίνει και η κατάσταση να βελτιώνεται, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Υγείας και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απευθύνουν εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες, και κυρίως τους νέους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε χώρους μαζικών συναθροίσεων και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER