Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 09:40

Γερμανία: Στους 9.211 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Τι προτείνεται για το άνοιγμα των σχολείων

Γράφτηκε από την
Γερμανία: Στους 9.211 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Τι προτείνεται για το άνοιγμα των σχολείων

Μακραίνει μέρα με τη μέρα η λίστα με τους νεκρούς και τα κρούσματα και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ 4 ασθενείς έχασαν σε 24 ώρες τη ζωή τους και 1.445 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, σε σύνολο 219.964.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πλέον 9.211.

«Όχι κλείσιμο σχολείων αλλά επταήμερη καραντίνα σε τάξεις με κρούσματα»

Ο πρόεδρος του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ τάχθηκε κατά του κλεισίματος ολόκληρων σχολείων σε περίπτωση μολύνσεων από τον κορονοϊό και έκανε μια, μάλλον, διαφορετική πρόταση που προκάλεσε συζητήσεις.

«Εάν προκύψει κρούσμα κορονοϊού σε ένα σχολείο, δεν πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες αυτό το σχολείο. Αρκεί να μείνουν στο σπίτι μεμονωμένες τάξεις ή τμήματα (ειδικών μαθημάτων)», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της «Rheinische Post» και αναδημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα σχολεία θα πρέπει να δώσουν τα ίδια την ανάλογη προσοχή και να αναπτύξουν τους κατάλληλους τρόπους προστασίας (από τον κορονοϊό). Δυστυχώς, πολλά σχολεία δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε ό,τι αφορά στα θέματα της υγιεινής και της τήρησης των απoστάσεων» επισήμανε ο Ράινχαρντ.

Για την καραντίνα ο πρόεδρος είπε: «Κατά βάση θεωρώ ότι οι 14 ημέρες καραντίνας είναι ούτως ή άλλως πολλές. Υπάρχουν εν τω μεταξύ μελέτες σύμφωνα με τις οποίες επτά ημέρες είναι αρκετές για να παρέλθει ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό».


NEWSLETTER