Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 12:15

«Ανησυχητική» η κατάσταση με τον κορονοϊό σε Γαλλία και Βρετανία

Γράφτηκε από την
«Ανησυχητική» η κατάσταση με τον κορονοϊό σε Γαλλία και Βρετανία

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν την κατάσταση με την COVID-19 στη χώρα.

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων κάθε εικοσιτετράωρο ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού «μπορεί να αποφευχθεί».

«Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται στο 1,2, αριθμός χαμηλότερος από το 3,2-3,4 που είδαμε κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Επομένως ο ιός εξαπλώνεται με χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά κυκλοφορεί, πράγμα το οποίο είναι ανησυχητικό» πρόσθεσε ο Βεράν σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ανησυχία και στη Βρετανία

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που καταγράφεται στη Βρετανία, είναι ανησυχητική, δήλωσε σήμερα και ο Βρετανός υπουργός Στέγασης, καλώντας τον κόσμο να τηρεί πιστά τις οδηγίες για την δημόσια υγεία, καθώς στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί τους ερχόμενους μήνες.

«Φέρουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας τώρα να ακολουθούμε τις οδηγίες όσο πιο πιστά μπορούμε, ειδάλλως υπάρχει όντως κίνδυνος για μεγαλύτερους περιορισμούς αργότερα φέτος» για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία.


NEWSLETTER