Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 20:32

Λιβύη: Τουλάχιστον 24 πρόσφυγες πνίγηκαν σε ναυάγιο

Γράφτηκε από την
Λιβύη: Τουλάχιστον 24 πρόσφυγες πνίγηκαν σε ναυάγιο

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τον διάπλου της Μεσογείου, προσπαθώντας να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον 24 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα, προσπαθώντας να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί μετά την ανατροπή της βάρκας τους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Τρεις βάρκες πιστεύεται ότι αναχώρησαν από τη Ζαουίγια της Λιβύης το βράδυ της Κυριακής.

Η λιβυκή ακτοφυλακή βρήκε 45 ανθρώπους πάνω σε δύο βάρκες και τους μετέφερε πίσω στην ακτή, ενώ η τρίτη βάρκα πιστεύεται ότι ανατράπηκε, δήλωσε η Σάφα Μσεχλί του ΔΟΜ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στη Γενεύη.
"Δύο πτώματα περισυνελέγησαν και ελάχιστοι επιζήσαντες παρουσιάστηκαν σε μέλη του προσωπικού του ΔΟΜ στο σημείο αποβίβασης τη χθεσινή νύχτα, συνεπώς τουλάχιστον άλλοι 22 έχουν χαθεί", δήλωσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τον διάπλου της Μεσογείου και τον περασμένο μήνα 45 Αφρικανοί χάθηκαν στ' ανοικτά των ακτών της Λιβύης στο μεγαλύτερο ναυάγιο που έχει σημειωθεί φέτος.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER