Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 21:41

Ιρλανδία: Σε αυτο-απομόνωση η κυβέρνηση μετά από κρούσμα κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Ιρλανδία: Σε αυτο-απομόνωση η κυβέρνηση μετά από κρούσμα κορονοϊού

Σε αυτο-απομόνωση τέθηκε ολόκληρη η ιρλανδική κυβέρνηση, αφότου ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι ασθένησε από την COVID-19.

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία του για μία εβδομάδα και οι υπουργοί της κυβέρνησης κλήθηκαν να αυτο-απομονωθούν, αφότου ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι ασθένησε, έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

«Όπως προκύπτει από τα γεγονότα σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο πρέπει τώρα να μπει σε αυτό-απομόνωση, επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε με τις εργασίες και το κοινοβούλιο θα αναβάλει τη λειτουργία του έως την επόμενη Τρίτη ή ώσπου να λάβω οδηγίες (από τον πρωθυπουργό)», δήλωσε ενώπιον του σώματος ο πρόεδρος της κάτω βουλής Σιν Ο Φιργκέιλ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε πως ο Ντόνελι ζήτησε ένα τεστ COVID-19 το απόγευμα της Τρίτης. Το γραφείο του δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιρλανδία ανακοίνωσε 357 νέα κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER