Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 22:07

Ιταλία-κορονοϊός: 2.677 νέα κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι

Γράφτηκε από την
Ιταλία-κορονοϊός: 2.677 νέα κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από κορονοϊό 28 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.677 κρούσματα.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (395), στη Λομβαρδία (350) και στην περιοχή Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (275).

Παράλληλα, σύμφωνα με ό,τι διαρρέει η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, αύριο θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα η απόφαση για επέκταση της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους. Το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες κυμαίνεται από 400 μέχρι 1000 ευρώ, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων παραβιάζεται ο συγκεκριμένος κανόνας. Παράλληλα, θα μπορεί να αποφασίζεται το διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα από πέντε ημερών μέχρι ενός μηνός.

Εξαιρέσεις αποτελούν όσοι επιβαίνουν σε ΙΧ, σε ποδήλατο ή μοτοσικλέτα, αθλούνται ή περπατούν μόνοι τους, σε απομονωμένη περιοχή. Σε ό,τι αφορά επιπλέον αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι πιθανό το όλο θέμα να ξανασυζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από μια συνολική εκτίμηση της πορείας των κρουσμάτων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER