Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 21:12

Κατεχόμενα: O Ερσίν Τατάρ νίκησε στον β' γύρο τον Μουσταφά Ακιντζί

Γράφτηκε από την
Κατεχόμενα: O Ερσίν Τατάρ νίκησε στον β' γύρο τον Μουσταφά Ακιντζί

Την ικανοποίησή του για την εκλογή Τατάρ εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. Ο κ. Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το 100% των εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί. Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV και του ethnos.gr στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, την ικανοποίησή του για την εκλογή Τατάρ εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές του ψευδοκράτους για την εκπλήρωση των συμβατικών και ιστορικών υποχρεώσεων που έχει απέναντι στους Τουρκοκύπριους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18 Οκτωβρίου) στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, διεξήχθη με υποδειγματικά δημοκρατικό τρόπο, όπως ταιριάζει στην ΤΔΒΚ, και με πολιτική ωριμότητα εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα εκλογικά αποτελέσματα, ο πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ κέρδισε τις εκλογές. Συγχαίρουμε τον κ. Τατάρ και του ευχόμαστε επιτυχία σε αυτήν την ανώτατη θέση, στην οποία εξελέγη. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την ελεύθερη και κυρίαρχη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού. Η δύναμη του τουρκοκυπριακού λαού πηγάζει από την ικανότητά του να διατηρεί την ενότητα και την αλληλεγγύη του στο πλαίσιο των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER