Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 23:41

Παραγουάη: Πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με λίπασμα που είχε σταλεί από τη Σερβία

Γράφτηκε από την
Παραγουάη: Πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με λίπασμα που είχε σταλεί από τη Σερβία

 

Οι αρχές της Παραγουάης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν τουλάχιστον πέντε πτώματα, σε πλήρη αποσύνθεση, μέσα σε ένα φορτίο λιπάσματος που είχε σταλεί από τη Σερβία πριν από τρεις μήνες.

Το κοντέινερ έφτασε αυτήν την εβδομάδα, μέσω Αργεντινής, σε ένα λιμάνι σε ποταμό κοντά στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν. Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν σήμερα, όταν στελέχη της εταιρείας που είχε αγοράσει το προϊόν άνοιξαν το εμπορευματοκιβώτιο, εξήγησε ο εισαγγελέας Μαρσέλο Σαλδιβάρ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα θύματα ενδέχεται να ήταν λαθρεπιβάτες. «Μέχρι τώρα έχουμε πέντε», είπε στους δημοσιογράφους. «Υποθέτουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν μέσα για να φτάσουν από εκεί εδώ. Προφανώς δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και δεν επιβίωσαν στο ταξίδι», είπε.

Οι αρχές βρήκαν στο κοντέινερ, στο τμήμα όπου βρίσκονταν τα πτώματα, τρόφιμα, σακίδια με ρούχα και ένα άνοιγμα για να παίρνουν αέρα. «Όλα τα πτώματα είναι σε αποσύνθεση. Απέμειναν μόνο οστά και μαλλιά», πρόσθεσε.

Οι τοπικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες της Σερβίας για να εξακριβώσουν την ταυτότητα των θυμάτων, είπε ο Σαλδιβάρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER