Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:57

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: Τρεις οι νεκροί στη Νίκαια (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Σε τρεις ανεβάζει τους νεκρούς από την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας νεότερος απολογισμός του Reuters, ενώ σοκ προκαλεί ο αποκεφαλισμός ενός από τα θύματα, σκηνικό που θυμίζει τη φρικτή δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

Ο ύποπτος έχει συλληφθεί ενώ ο δήμαρχος της πόλης Christian Estrosi δήλωσε πως έλεγε επαναλαμβανόμενα «Αλλαχού Ακμπάρ» ακόμα και μετά τη σύλληψή του.

Ο δήμαρχος έκανε εξ αρχής λόγο για ενδείξεις τρομοκρατικής επίθεσης ενώ η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, επίσης μίλησε για «αποκεφαλισμό» στη διάρκεια της επίθεσης.

Είναι ακόμα ασαφές αν η επίθεση έγινε μέσα η κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης. Η Αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πως είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, τονίζει το ΑΠΕ.

Η επίθεση σημειώνεται ενώ η Γαλλία ακόμα δεν έχει συνέλθει από τον αποκεφαλισμό του Πατί. Ο δράστης δήλωσε πως ήθελε να τον τιμωρήσει επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ.

Δεν είναι ακόμα σαφές το κίνητρο της σημερινής επίθεσης στη Νίκαια και εάν τυχόν σχετίζεται με τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση.