Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 18:04

Τουρκία: Στους 35 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στη Σμύρνη

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Στους 35 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στη Σμύρνη

Το μεσημέρι του Σαββάτου απεγκλωβίστηκαν από ένα κτίριο που κατάρρευσε τέσσερα μικρά παιδιά.

Οαριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σμύρνη αυξήθηκε στους 35, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. «Έχουμε 35 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open στη Σμύρνη, Μαρία Ζαχαράκη το μεσημέρι του Σαββάτου απεγκλωβίστηκαν από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει τέσσερα μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν και το πέμπτο παιδί από τα συντρίμμια.

«Ζήσαμε το θαύμα», λέει χαρακτηριστικά η ανταποκρίτρια του Open. Η 38χρονη μητέρα των παιδιών η οποία είχε απεγκλωβιστεί νωρίτερα, ήταν στα παιδιά και τους έδινε κουράγιο λέγοντάς τους «Περιμένετε, θα σας βγάλουμε». Δυο 10χρονα δίδυμα μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια τους βγήκαν ζωντανά από τα συντρίμμια μετά από σχεδόν 24 ώρες. Η αγωνιώδης προσπάθεια των διασωστών συνεχίζεται σε εννέα από τα 17 κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το έδαφος στην περιοχή είναι πολύ μαλακό για αυτό και έχουν καταρρεύσει τόσα κτίρια, ενώ και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί δεν ήταν τόσο καλά ποιοτικά.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER