Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 18:24

Κορονοϊός: Ο Τζόνσον ένα βήμα πριν την ανακοίνωση lockdown στη Βρετανία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Ο Τζόνσον ένα βήμα πριν την ανακοίνωση lockdown στη Βρετανία

O πρωθυπουργός της Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποκύπτει στην πίεση των επιστημονικών του συμβούλων για νέους εθνικούς περιορισμούς για τον κορονοϊό, αναφέρει ο Guardian και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα. Εκφράζονται μεγάλες ανησυχίες καθώς τα νοσοκομεία σε ολόκληρο τη Βρετανία κατακλύζονται από ασθενείς με COVID-19, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα The Times.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη 4η Νοεμβρίου και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις πληροφορίες των Times. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων).

Η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Τάιμς επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή. Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα κορονοϊού.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER