Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 21:51

Κορονοϊός: Lockdown τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Lockdown τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία

Όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν, ενώ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Νέο lockdown διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία αρχής γενομένης από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Σάββατο (31/10) ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που η Μ. Βρετανία βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν, αλλά τα take aways μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως ίσχυε και στο lockdown της περασμένης άνοιξης. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι πολίτες θα μπορούν να φεύγουν από το σπίτι τους, για εκπαίδευση, για εργασία (αν δεν μπορούν να εργαστούν από εκεί), για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, για ιατρικούς λόγους, για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων και για τη φροντίδα άλλων ατόμων.
Να θυμίσουμε ότι τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, φτάνοντας πλέον τα 1.011.660. Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Ηνωμένο Βασίλειο μετράει κατά μέσο όρο 23.000 νέα περιστατικά την ημέρα και 237 θανάτους.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER