Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 01:46

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Πολύ κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Πολύ κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν (βίντεο)

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι με βάση τις προβλέψεις του στις 23.40 απόψε (ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξασφαλίσει 214 μεγάλους εκλέκτορες και ο Τζο Μπάιντεν 264.

Για να εκλεγεί πρόεδρος ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες.

Νωρίτερα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, απόψε το βράδυ, δήλωσε ότι αναμένει πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής.

Στην ομιλία του, κατά την οποία προσπάθησε να εμφανιστεί ενωτικός, ο πρώην αντιπρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως είναι σαφές ότι εξασφαλίζει αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει την προεδρία. «Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά να αναφέρω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε.

«Κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει», τόνισε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι αυτή θα είναι «μια νίκη για τη δημοκρατία και την Αμερική».

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι, μολονότι ήταν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, θα κυβερνήσει «ως Αμερικανός πρόεδρος», τόσο για αυτούς που τον ψήφισαν, όσο και για εκείνους που δεν τον ψήφισαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER