Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 23:04

O Μπάιντεν «πιάνει δουλειά»: Ξεκίνησε διάσκεψη με επιτροπή ειδικών για τον κορoνοϊό

Γράφτηκε από την
O Μπάιντεν «πιάνει δουλειά»: Ξεκίνησε διάσκεψη με επιτροπή ειδικών για τον κορoνοϊό

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι «η Αμερική επέστρεψε».

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η Κάμαλα Χάρις και εγώ δεν θα χάσουμε άλλο χρόνο. Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τον κορoνοϊό υπό έλεγχο, ώστε να ανοίξουμε και πάλι τις επιχειρήσεις και τα σχολεία μας με ασφάλεια, να πάρουμε πάλι πίσω τις ζωές μας και να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή του, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις κάθονται σε έναν μεγάλο χώρο, που, όπως διαβάζουμε στα βίντεο γουόλ, είναι το γραφείο του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους μια σειρά από ειδικούς, η «συμβουλευτική επιτροπή για τον κορoνοϊό», όπως αναγράφεται, με την οποία πρόεδρος και αντιπρόεδρος συνομιλούν για την πανδημία.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε τη Δευτέρα τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα, «εκλιπαρώντας» τους να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους από την Covid-19. Ο Αμερικανός χαιρέτισε άλλωστε και τα ενθαρρυντικά νέα από την Pfizer, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER