Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 13:30

ΠΟΥ: Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των σχολείων

Γράφτηκε από την
ΠΟΥ: Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των σχολείων

Αναποτελεσματικό θεωρεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, εκτιμώντας πως τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρή συμμετοχή στη διασπορά του κορονοϊού.

Κι αυτό την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο καταλήγουν και σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της covid-19.

Σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε, διευθυντή για την Ευρώπη του Οργανισμού, η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω μεταξύ άλλων της γενικευμένης χρήσης μάσκας προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Κλούγκε τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι «τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται».

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο Κλούγκε υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, εξηγώντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της covid-19 και ότι το κλείσιμο των σχολείων «είναι αναποτελεσματικό».


NEWSLETTER