Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 16:20

Ερντογάν: Τον Απρίλιο ξεκινά η χορήγηση του εγχώριου εμβολίου

Γράφτηκε από την
Ερντογάν: Τον Απρίλιο ξεκινά η χορήγηση του εγχώριου εμβολίου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο στόχος του είναι το 2021 να είναι μία χρονιά με κέρδος για την τουρκική οικονομία και ζήτησε τη συνδρομή του λαού του πάλι για αυτό.

Τουρκικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο θα ξεκινήσει να χορηγείται τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τη χορήγηση του εμβολίου που αναπτύξαμε εμείς οι ίδιοι», ανέφερε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι σκέφτονται να προσφέρουν το εμβόλιο στην υπηρεσία όλης της ανθρωπότητας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε πως προς τα τέλη του Δεκεμβρίου, άλλωστε, ελπίζουν πως θα γίνουν οι πρώτες χορηγήσεις του κινεζικού εμβολίου. Υπογράμμισε ότι αν δεν ανακοπεί η πορεία της επιδημίας στην Τουρκία, θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν πολύ πιο επώδυνα μέτρα και ζήτησε υπομονή από το λαό του. «Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα μέτρα που λάβαμε. Θέλω από τον λαό μου υπομονή και στήριξη».

Νέα εκκίνηση στην οικονομία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο στόχος του είναι το 2021 να είναι μία χρονιά με κέρδος για την τουρκική οικονομία και ζήτησε τη συνδρομή του λαού του πάλι για αυτό. «Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας με τρόπο που να επηρεάσει την παραγωγή και την απασχόληση στο ελάχιστο δυνατό. Θέλουμε να κάνουμε το 2020 και το 2021 χρονιές του κέρδους. Το κράτος, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι, και τα 83 εκατομμύρια πληθυσμός πρέπει να ενεργήσουμε από κοινού. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες προσπάθειες. Δεν θα επιτρέψουμε στην επιδημία να αποσπάσει την προσοχή και την ενέργειά μας. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της απασχόλησης. Ξεκινάμε μια νέα κινητοποίηση για επενδύσεις, παραγωγή, εξαγωγές και απασχόληση στην οικονομία. Μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιταχύνουμε επίσης τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του επενδυτικού κλίματος. Τρία πακέτα δικαστικών μεταρρυθμίσεων εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο μας. Θα φέρουμε και νέες μεταρρυθμίσεις, στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας, οι οποίες βρίσκονται υπό διαβούλευση. Θα ολοκληρώσουμε το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα το συντομότερο δυνατό», υποσχέθηκε.

Περισσότερα στο ethnos.gr


NEWSLETTER