Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 19:52

Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο Ευρωβουλευτής του Όρμπαν που μετείχε στο κορονο-όργιο

Γράφτηκε από την
Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο Ευρωβουλευτής του Όρμπαν που μετείχε στο κορονο-όργιο

Ευρωβουλευτής του Όρμπαν και του ΕΛΚ ήταν τελικά ο αξιωματούχος που προσήχθη στο όργιο που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες. Βρέθηκαν στην οικία του ναρκωτικά αλλά ο ίδιος δηλώνει άγνοια για αυτά.

Ο József Szájer, ευρωβουλευτής μέχρι και την Κυριακή όταν και υπέβαλε την παραίτησή του, ομολόγησε ότι ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους στο sex πάρτι στις Βρυξέλλες, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τρίτης αναφέρεται πως ο πρώην ευρωβουλευτής ομολόγησε την παρουσία του στο πάρτι. Το κόμμα του Fidesz επιβεβαίωσε στο Euronews ότι η δήλωσή του είναι αυθεντική.

Το Euronews επικοινώνησε με τον Szájer για το περιστατικό χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.
Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία διέλυσε ένα sex party με 25 καλεσμένους που γινόταν εν μέσω lockdown στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής. Ένας από τους 25 ήταν ο ευρωβουλευτής.

Το πάρτι γινόταν στο υπόγειο ενός μπαρ στην Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως μετέδωσαν οι Brussels Times, επικαλούμενοι την εφημερίδα Het Nieuwsblad.

Στους 25 καλεσμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άντρες, επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς παραβίαζαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας, δήλωσε μια πηγή στο Het Laatste Nieuws.

Ορισμένοι διπλωμάτες και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να συμμετείχαν στο sex πάρτι. Ο ευρωβουλευτής μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά εντοπίστηκε και ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και ναρκωτικά στο σημείο.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:
"Δημοσιεύματα στο βελγικό τύπο έγραψαν για ένα πριβέ πάρτι που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και καθώς δεν έφερα μαζί μου ταυτότητα, δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και με οδήγησε στην οικία μου. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι ecstasy, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθύτατα για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID-19, ήταν μια ανεύθυνη πράξη εκ μέρους μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται.

Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή λόγω προσωπικών λόγων. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου μετά από 30 χρόνια αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επιρρίψουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER