Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 20:21

Νέοι περιορισμοί στη Νορβηγία για τον Covid-19

Γράφτηκε από την
Νέοι περιορισμοί στη Νορβηγία για τον Covid-19

Η Νορβηγία θα επιβάλει νέους περιορισμούς για να αποτρέψει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ, ανακοινώνοντας μέτρα, όπως την απαγόρευση σε όλη τη χώρα της πώλησης αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και υπολογίζει τώρα πως ένας άνθρωπος που νοσεί μολύνει 1,3 ανθρώπους κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις αρχές.

«Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων», είπε η Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Επομένως, προκειμένου να μην έχουμε μια επιδημία που είναι «ανεξέλεγκτη», οι Νορβηγοί πρέπει να αναστείλουν την κοινωνική ζωή τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε η Σόλμπεργκ.

Ήδη από χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια θα σταματήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.

Και την Πέμπτη, το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στη Νορβηγία κατά την άφιξή τους ή εντός 24 ωρών, για να σταματήσουν τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER