Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 22:52

Γερμανία: Για έλλειψη σε εμβόλια μέχρι τα μέσα του έτους έκανε λόγο η Μέρκελ

Γράφτηκε από την
Γερμανία: Για έλλειψη σε εμβόλια μέχρι τα μέσα του έτους έκανε λόγο η Μέρκελ

Η Αγγελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί για τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους τα εμβόλια που προμηθεύτηκε η Γερμανία ίσως να μην αποδειχθούν αρκετά.

«Το ερώτημα είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα. Από το τρίτο τρίμηνο θα είναι πιθανότερο να μπορούμε να δώσουμε κάτι, παρά ότι θα χρειαζόμαστε επιπλέον», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU), πυροδοτώντας συζήτηση σχετικά με το εάν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορονοϊού επαρκούν προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους.

Σύμφωνα με την BILD, η Καγκελάριος ζήτησε μάλιστα από τα μέλη της Κ.Ο. του CDU να μην ψάχνουν να βρουν για αυτό ψεγάδια στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για την προμήθεια εμβολίων. Τον επαίνεσε μάλιστα για τη διαχείριση της κρίσης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορά στις ελλείψεις εμβολίων έκανε νωρίτερα την Τρίτη και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Biontech/Pfizer από την ΕΕ, «υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία». Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER