Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 17:52

Τουρκία: Η αντιπολίτευση εξέθεσε τον Ερντογάν και τους συμμάχους του στους εμβολιασμούς

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Η αντιπολίτευση εξέθεσε τον Ερντογάν και τους συμμάχους του στους εμβολιασμούς

Τα δύο μεγάλα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Τουρκίας είπαν όχι στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για τον κορονοϊό.

Οπως αναμενόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του μετέτρεψαν σε σόου διαρκείας τον εμβολιασμό για τον covid-19 στην Τουρκία. Ομως στο δρόμο δεν ακολουθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, η τουρκική αντιπολίτευση της οποίας τα μέλη αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα εκθέτωντας την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότσα, ο οποίος σημειωτέον ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Τουρκία, απηύθυνε πρόσκληση στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπλίτευσης να εμβολιαστούν άμεσα. Τόσο όμως το κεμαλικό κόμμα (της αξιωματικής αντιπολίτευσης) όσο και το τρίτο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου, το HDP, αρνήθηκαν την...προσφορά.

Σε δήλωσή του ο ηγέτης των Κεμαλιστών Κεμάλ Κιλιντσάρογλου τόνισε ότι θα εμβολιαστεί όταν θα έρθει η σειρά του ανάλογα με την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του. Οι επικεφαλής του HDP από την πλευρά τους, οι Περβίν Μπουλντάν και Μιτχάτ Σανκάρ τόνισαν ακριβώς το ίδιο σε γραπτή δήλωσή τους.

Ολα αυτά ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι 66 ετών, έσπευσε να εμβολιαστεί από τους πρώτους, φυσικά on camera. Και αν ο Ερντογάν είναι επικεφαλής του κράτος και η προτεραιότητα μπορεί υπό αυτό το σκεπτικό, να δικαιολογείται, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον ακροδεξιό σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίς επίσης έσπευσε να εμβολιαστεί, γεγονός που προκάλεσε θυμηδία στη γείτονα.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει 50 εκ δόσεις του εμβολίου και στη χώρα έχουν φτάσει ήδη 3.000.000 από αυτές. Το τουρκικό υπουργείο υγείας ισχυρίζεται ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί ήδη 500.000 Τούρκοι υγειονομικοί.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER