Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 16:07

Σύσταση από τη Γαλλία για τις μάσκες: Μην χρησιμοποιείτε υφασμάτινες

Γράφτηκε από την
Σύσταση από τη Γαλλία για τις μάσκες: Μην χρησιμοποιείτε υφασμάτινες

Σύσταση προς τους πολίτες απηύθυνε η Γαλλία, επικαιροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με τις μάσκες που ενδείκνυνται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γαλλίας συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τις υφασμάτινες.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα προβαίνει σε σύσταση σε σχέση με τον τύπο της μάσκας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες, καθώς οι μεταλλάξεις του κορονοϊού προξενούν ανησυχίες στους ειδικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κύριος φόβος των επιδημιολόγων είναι ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη θα μπορούσαν να είναι πιο επιθετικά, με την ΕΕ να επιδιώκει άλλωστε επίσπευση των εμβολιασμών, όπως διεφάνη και στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η σύσταση που απευθύνω στους Γάλλους πολίτες είναι να μην χρησιμοποιούν πλέον υφασμάτινες μάσκες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, μιλώντας στο TF1.

Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας προτείνουν στους πολίτες να φορούν μόνο τρεις τύπους μασκών κατά του κορωνοϊού σε δημόσιους χώρους:

οι χειρουργικές μάσκες
οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2»
και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER