Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 17:59

Παλέρμο: 700 νεκροί άταφοι λόγω κορονοϊού!

Γράφτηκε από την
Παλέρμο: 700 νεκροί άταφοι λόγω κορονοϊού!

Τα νεκροταφεία στο Παλέρμο είναι γεμάτα και το μοναδικό κρεματόριο που υπήρχε έχει χαλάσει αφού είναι πολύ παλιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εικόνες από την γειτονική Ιταλία την εποχή του κορονοϊού κάνουν τον γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν. Αυτή τη φορά, οι φωτογραφίες έρχονται από το Παλέρμο. Η πόλη αδυνατεί να θάψει τους νεκρούς της, καθώς τα φέρετρα που στοιβάζονται σε έναν ειδικό χώρο ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, 700 φέρετρα με νεκρούς από κορονοϊό είναι το ένα πάνω στο άλλο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Παλέρμο. Τα νεκροταφεία της περιοχής είναι γεμάτα και το μοναδικό κρεματόριο που υπήρχε έχει χαλάσει αφού είναι πολύ παλιό. Οι νεκροί αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς και οι συγγενείς τους δεν μπορούν ούτε να τους θάψουν ούτε να τους αποτεφρώσουν. Παράλληλα, υπάρχουν και οικογένειες που δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για να θάψουν τους ανθρώπους τους σε άλλη χώρα.

Τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο στο Παλέρμο από τον περασμένο Ιούλιο, όταν 400 νεκροί είχαν μείνει επίσης άταφοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Αρχές εκτιμούν πως μέχρι τον Ιούνιο οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 2.000.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER