Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 19:05

Iσραήλ: Κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από τον Λίβανο

Γράφτηκε από την
Iσραήλ: Κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από τον Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τον Λίβανο. Η δραστηριότητα drone είναι συχνή κατά μήκος των συνόρων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο εισήλθε στον εναέριο χώρο του από τον Λίβανο και ότι θα συνεχίσει να προστατεύει την κυριαρχία του.

Με τις τριβές ανάμεσα στο Ισραήλ και την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ να είναι υψηλές, η δραστηριότητα drone είναι συχνή κατά μήκος των συνόρων. Δεν είναι σπάνιο η μια πλευρά να ανακοινώνει την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που έχει στείλει η άλλη.

"Το drone παρακολουθείτο από τις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ καθ ’όλη τη διάρκεια του συμβάντος", ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο από αξιωματούχους στον Λίβανο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίσης τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική Συρία εναντίον φερόμενων ως ιρανικών στρατιωτικών αναπτύξεων και μεταφορών όπλων στη Χεζμπολάχ.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER