Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 20:13

ΗΠΑ - Ισραήλ: Στενή συνεργασία σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας

Γράφτηκε από την
ΗΠΑ - Ισραήλ: Στενή συνεργασία σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας

Στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ προβλέπεται σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεργαστεί στενά με το Ισραήλ σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, αλλά και για την οικοδόμηση των περιφερειακών συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων που έχει υπογράψει το Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση.

«Συζήτησαν ευκαιρίες ενίσχυσης της συνεργασίας τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της οικοδόμησης της επιτυχίας των συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο» σύμφωνα με μία ανακοίνωση για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Σάλιβαν με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μέιρ Μπεν-Σαμπάτ.

Ο Σάλιβαν απηύθυνε επίσης, μία πρόσκληση για την έναρξη ενός στρατηγικού διαλόγου σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER