Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 08:30

Θετικός στον κορονοϊό ο Μεξικανός πρόεδρος

Γράφτηκε από την
Θετικός στον κορονοϊό ο Μεξικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, 67 ετών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2. Ο βετεράνος κεντροαριστερός πολιτικός διευκρίνισε ότι παρουσιάζει «ήπια» συμπτώματα της COVID-19, παρακολουθείται από γιατρούς και εξέφρασε αισιοδοξία.

«Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι μολύνθηκα» από τον νέο κορονοϊό, ανέφερε ο Λόπες Ομπραδόρ μέσω του προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. «Έχω ήπια συμπτώματα» της COVID-19 και «υποβάλλομαι ήδη σε ιατρική θεραπεία», πρόσθεσε ο μεξικανός πρόεδρος.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 530 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 10.872 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 149.614 νεκρούς επί συνόλου 1.763.219 μολύνσεων. Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, με βάση τα επίσημα δεδομένα. Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία -κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από τον μεξικανικό (128 εκατ.) -έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως εδώ.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER