Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 13:30

Γαλλία: Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για το Παρίσι, αναπόφευκτο το νέο lockdown

Γράφτηκε από την
Γαλλία: Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για το Παρίσι, αναπόφευκτο το νέο lockdown

Tο 39% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού αντιπροσωπεύει πλέον η παραλλαγή του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και είναι περισσότερο μεταδοτική, όπως δήλωσε σήμερα ο Ζιλ Πιαλού, ειδικός λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Τενόν της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM και πρόσθεσε ότι από αυστηρά υγειονομικής πλευράς δεν βλέπει πως θα μπορούσε η Γαλλία να γλιτώσει ένα νέο lockdown.

Από την πλευρά του, ο ειδικός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, Μπρουνό Λιμά, δήλωσε ότι οι περισσότερο μεταδοτικές παραλλαγές του κορονοϊού εξαπλώνονται στη Γαλλία, αλλά η εξάπλωσή τους επί του παρόντος δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θεωρούνταν αρχικά.

«Για την ώρα έχουμε την αίσθηση ότι η εμφάνιση αυτών των παραλλαγών είναι τρόπον τινά περιορισμένη» είπε ο Λινά στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία αντιστοιχεί στο περίπου 30-35% των κρουσμάτων στο Παρίσι και το Ιλ ντε Φρανς, ενώ εκείνο που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική το 2-3% των κρουσμάτων σε όλη την χώρα.


NEWSLETTER