Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 22:25

Ινδία: 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο «βούτηξε» σε κανάλι

Γράφτηκε από την
Ινδία: 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο «βούτηξε» σε κανάλι

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε ένα κανάλι, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές της κεντρικής Ινδίας. Επτά επιβάτες κατάφεραν να βγουν σώοι από τα νερά, ενώ πολλοί αγνοούνται.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 16 γυναίκες και ένα παιδί. Ορισμένοι από τους επιβάτες πήγαιναν να δώσουν εξετάσεις για να προσληφθούν στους ινδικούς σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχος, ο οδηγός και έξι επιβάτες βγήκαν σώοι από το όχημα. Ο αριθμός των αγνοουμένων επιβατών δεν έχει διευκρινιστεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, κοντά στο χωριό Σάτνα. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, το οποίο προσέκρουσε στο στηθαίο μιας γέφυρας και κατόπιν έκανε βουτιά στο κανάλι. Οι τοπικές αρχές διέκοψαν τη ροή των υδάτων στο κανάλι και χρησιμοποίησαν δύο γερανούς για να βγάλουν το βαρύ όχημα, το οποίο είχε καλυφθεί πλήρως από τα νερά.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται οι διασώστες, που φορούν πορτοκαλί σωσίβια, να αναζητούν επιζώντες μέσα σε βάρκες.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν με το ποσό των 200.000 ρουπιών (περίπου 2.500 ευρώ).

Στους δρόμους της Ινδίας, κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα και φορτηγά συχνά κυκλοφορούν, τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα, ανάμεσα σε μοτοσικλέτες, πεζούς και ποδηλάτες, καθιστώντας πολύ δύσκολες τις συνθήκες κυκλοφορίας. Το 2019 περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 500.000 τροχαία δυστυχήματα, κάτι που αντιστοιχεί σε 410 θανάτους την ημέρα ή σε 17 νεκρούς κάθε ώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, οι ΗΠΑ καταγράφουν πενταπλάσια τροχαία ατυχήματα από την Ινδία σε ετήσια βάση, αλλά η Ινδία έχει τετραπλάσιο αριθμό νεκρών. Οι κυριότερες αιτίες είναι η υπερβολική ταχύτητα και η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όπως είναι η χρήση κράνους στα μηχανάκια και ζώνης στα αυτοκίνητα.

Τον Ιανουάριο, 15 άνθρωποι παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν από ένα φορτηγό ενώ κοιμούνταν στην άκρη του δρόμου. Το φορτηγό είχε συγκρουστεί με ένα τρακτέρ που μετέφερε ζαχαροκάλαμα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER