Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 15:03

Sputnik V: Η Ρωσία προσφέρει 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην Αφρικανική Ένωση

Γράφτηκε από την
Sputnik V: Η Ρωσία προσφέρει 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην Αφρικανική Ένωση

Ελάχιστες χώρες στην Αφρική έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού μένοντας πίσω σε σχέση με πλουσιότερες χώρες που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τις εκστρατείες ανοσοποίησής τους.

Σήμερα, η ομάδα εργασίας της Αφρικανικής Ένωσης (AU) για τα εμβόλια ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία προσέφερε 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, του Sputnik V, και πως η προσφορά περιλαμβάνει ένα χρηματοδοτικό πακέτο για τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν τα εμβόλια.

Σε ανακοίνωση η ομάδα εργασίας ανέφερε πως το εμβόλιο Sputnik V θα είναι διαθέσιμο για μια περίοδο 12 μηνών αρχής γενομένης τον Μάιο του 2021.

«Είμαστε ευγνώμονες που θα λάβουμε εμβόλια Sputnik V από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να τα προσφέρουμε… για όλα τα μέλη της AU», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τζον Νκενγκάσονγκ, διευθυντής του σώματος ελέγχου νόσων της AU, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Διμερείς και ιδιωτικού τομέα συμπράξεις όπως αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας στις προσπάθειές μας να οδηγήσουμε σε ένα τέλος την πανδημία της COVID-19», πρόσθεσε ο Νκενγκάσονγκ.

Η AU έχει πει πως έχει εξασφαλίσει επίσης 270 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τις AstraZeneca, Pfizer και Johnson & Johnson για παράδοση φέτος.

 


NEWSLETTER