Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 14:15

Ενισχύονται οι έλεγχοι για κορονοϊό στα σύνορα Γαλλίας - Γερμανίας: Με αρνητικά τεστ και η διέλευση των εργαζόμενων

Γράφτηκε από την
Ενισχύονται οι έλεγχοι για κορονοϊό στα σύνορα Γαλλίας - Γερμανίας: Με αρνητικά τεστ και η διέλευση των εργαζόμενων

Νέους περιορισμούς όσον αφορά την COVID-19 στην περιοχή γύρω από τα κοινά της σύνορα με τη Γερμανία ανακοίνωσε η Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να αναχαιτίσει αύξηση των κρουσμάτων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού στον γαλλικό νομό του Μοζέλα.

Αυτοί που εργάζονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι οποίοι εξαιρούνταν μέχρι τώρα, θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ PCR για να περάσουν τα σύνορα, αν ταξιδεύουν για λόγους που δεν σχετίζονται με τη δουλειά τους, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας.

Επίσης θα ενισχυθεί η εργασία εξ αποστάσεως, σημειώνουν, αφότου η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να προληφθεί κλείσιμο της μεταξύ τους μεθορίου.

Θα μπορούσαν να αυξηθούν επίσης οι κοινές γαλλογερμανικές αστυνομικές περιπολίες, σύμφωνα με τα δύο γαλλικά υπουργεία, τα οποία προσθέτουν στην ανακοίνωση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γαλλίας στην περιοχή αυτή επισπεύδεται επίσης, ενώ θα ενισχυθεί και η διεξαγωγή τεστ.

Η Γαλλία αντιστέκεται σε ένα νέο εθνικό lockdown για να τεθούν υπό έλεγχο πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, αλλά έχει αρχίσει να ενισχύει τους περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η περιοχή γύρω από την Δουνκέρκη θα επιβάλλει προσωρινά λοκντάουν τα σαββατοκύριακα.

Η ανατολική περιοχή του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, γεγονός το οποίο οδήγησε τις περιφερειακές αρχές να ζητήσουν την επιβολή τοπικού lockdown. Το Παρίσι έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην επιβολή του.

Ο πρόεδρος Μακρόν, ένθερμος υπέρμαχος της Ευρώπης, τάσσεται σταθερά υπέρ του να παραμείνουν ανοιχτά τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 και είχε συγκρουστεί πέρυσι με τη Γερμανία μετά το εσπευσμένο κλείσιμο των συνόρων από το Βερολίνο κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.


NEWSLETTER