Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 13:45

Lockdown τριών εβδομάδων στο Παρίσι εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση

Γράφτηκε από την
Lockdown τριών εβδομάδων στο Παρίσι εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση

Πρόταση για lockdown τριών εβδομάδων στο Παρίσι θα εξετάσει η γαλλική κυβέρνηση, για να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Είναι σαφές ότι αυτό θα εξεταστεί» είπε ο Ατάλ σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στον ραδιοσταθμό France Inter, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει κάποιες αμφιβολίες αν ένα τόσο σύντομο lockdown θα έχει αποτέλεσμα.

Αντιδήμαρχος του Παρισιού δήλωσε χθες Πέμπτη ότι το Παρίσι θα υποβάλει στην κυβέρνηση ένα σχέδιο lockdown τριών εβδομάδων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Γαλλία θα επιβάλει μέτρα συμπεριλαμβανομένων lockdown κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στο Παρίσι και 19 άλλες περιφέρειες από τις αρχές του Μαρτίου αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση με την COVID-19.

Η Γαλλία δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέα μέτρα lockdown δεδομένης της αύξησης που υπάρχει στα κρούσματα του νέου κορονοϊού, δήλωσε παράλληλα σήμερα στο δίκτυο BFM TV ο επικεφαλής νοσοκομείου στη γαλλική πρωτεύουσα Φιλίπ Ζουβέν.

«Δεν καταλαβαίνω τι περιμένουμε» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «πολύ τεταμένη» στην περιοχή του Παρισιού.


NEWSLETTER