Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 09:00

Παραγουάη: Ένας νεκρός σε διαδηλώσεις - Ζήτησε παραιτήσεις ο πρόεδρος της χώρας

Γράφτηκε από την
Παραγουάη: Ένας νεκρός σε διαδηλώσεις - Ζήτησε παραιτήσεις ο πρόεδρος της χώρας

Aναβρασμός επικρατεί στην Παραγουάη, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντηρητικός πρόεδρος, Μάριο Άμπντο Μπενίτες, από όλους τους υπουργούς να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ενόψει ευρέος ανασχηματισμού.

Ο υπουργός Επικοινωνίας Μανουέλ Μπρουνέτι διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος άκουσε τους πολίτες» και «ζήτησε από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής του να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους» ώστε να «προχωρήσει σε ανασχηματισμό», σύμφωνα με την εφημερίδα ABC Color. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμενόταν να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Την Παρασκευή ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης στην Ασουνσιόν, που δεν οργανώθηκε από κάποιο πολιτικό κόμμα ή κάποιο κοινωνικό φορέα. Η διαδήλωση, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι κατήγγειλαν τη διαφθορά, την έλλειψη φαρμάκων, υλικού και εξοπλισμού στο σύστημα υγείας και την απουσία επαρκούς στήριξης από το κράτος στους πολίτες που πλήττει η οικονομική κρίση εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας, άρχισε ειρηνικά, όμως κατόπιν ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, κατά τον επίσημο απολογισμό.

Χθες Σάββατο οι διαδηλώσεις επαναλήφθηκαν.


NEWSLETTER