Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 11:12

Αυστηρή προειδοποίηση Κομισιόν σε AstraZeneca: Αν δεν παραδίδει εμβόλια, δεν θα επιτρέψουμε εξαγωγές

Γράφτηκε από την
Αυστηρή προειδοποίηση Κομισιόν σε AstraZeneca: Αν δεν παραδίδει εμβόλια, δεν θα επιτρέψουμε εξαγωγές


Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι η Eυρωπαϊκή Ένωση «έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «EU Observer», η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές», υπογραμμίζοντας ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων, προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη» .

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές» συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».
Πηγή: reader.gr


NEWSLETTER