Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 13:45

Γερμανία: Δεν αποκλείονται νέα μέτρα, έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν το Πάσχα

Γράφτηκε από την
Γερμανία: Δεν αποκλείονται νέα μέτρα, έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν το Πάσχα

Τις ελπίδες για περαιτέρω άρση των περιορισμών στη Γερμανία ματαίωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν, την ώρα που ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ Λαρς Σάαντε σημείωνε πως ο αριθμός των μολύνσεων από το νέο κορονοϊό αυξάνεται εκθετικά.

Ο Λαρς Σάαντε κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν κατά την πασχαλινή περίοδο ώστε να συγκρατηθεί η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να βρεθεί το Πάσχα σε παρόμοια κατάσταση με αυτή στην οποία βρισκόταν τα Χριστούγεννα, πρόσθεσε.

«Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους, και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους» προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Λαρς Σάαντε.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε σήμερα από την πλευρά του πως η αύξηση των μολύνσεων μπορεί να σημάνει την εκ νέου επιβολή περιορισμών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

«Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να σημάνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος τις επόμενες εβδομάδες. Αντιθέτως μπορεί να κάνουμε ακόμη και βήματα προς τα πίσω», δήλωσε ο Σπαν κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.


NEWSLETTER