Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:18

"Elbeik": Έφθασε στην Καρθαγένη το πλοίο με τα 1.780 βοοειδή

Γράφτηκε από την
"Elbeik": Έφθασε στην Καρθαγένη το πλοίο με τα 1.780 βοοειδή

Την ευγνωμοσύνη της προς τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον τρόπο που χειρίσθηκε την υπόθεση του πλοίου «Elbeik», εξέφρασε με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, Σπήλιο Λιβανό, η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

«Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου στην παρεχόμενη στήριξη και την αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών μας» ανέφερε η κ. Κυριακίδου στην επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιη ότι αυτό το εξαιρετικά λυπηρό συμβάν θα αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντική εμπειρία, μεταξύ άλλων, για τον προσδιορισμό των αναγκών με σκοπό την ταχεία παρέμβαση και την προστασία της υγείας και της καλής διαβίωσης των μεταφερομένων ζώων σε περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο έκανε δρομολόγιο από την Καρθαγένη προς την Τουρκία, μετέφερε 1.780 βοοειδή τα οποία είχαν προσβληθεί από καταρροϊκό πυρετό, είχε δέσει στις αρχές Μαρτίου στα ανοιχτά της Καλαμάτας, μετά από δίμηνη και πλέον, περιήγηση σε πολλά λιμάνια της Μεσογείου.

Μετά από πρωτοβουλία του κ. Λιβανού, της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή και των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου, το πλοίο εφοδιάστηκε με τις απαραίτητες προμήθειες για το πλήρωμα και τα ζώα, όταν βρισκόταν ανοιχτά της Καλαμάτας, ενώ έξω από την Κρήτη είχε παραλάβει καύσιμα.

Το πλοίο πλέον έχει ελλιμενιστεί στην Καρθαγένη της Ισπανίας, όπου οι αρχές θα επιθεωρήσουν τα ζώα και θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία της ΕΕ.


NEWSLETTER