Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 17:52

Τουρκία: Ραγδαία αύξηση της ανεργίας μέσα σ' ένα μήνα

Γράφτηκε από την

Μέσα στον Φεβρουάριο οι άνεργοι στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 250.000 (!), γεγονός που προκαλεί πονοκεφάλους στην τουρκική κυβέρνηση.

Στη δίνη στην οποία έχει βυθιστεί η τουρκική οικονομία τον τελευταίο χρόνο για μία σειρά από λόγους παρασύρει προς τα κάτω και τα ποσοστά της απασχόλησης στη γειτονική χώρα.

Τη Δευτέρα η επίσημη στατιστική αρχή της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 250.000, αιρθμός τεράστιος για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το, δε, ποσοστό της ανεργίας ανέβηκε από το 12,7% στο 13,5% κάτι που προκαλεί ακόμα περισσότερους πονοκεφάλους στην τουρκική κυβέρνηση που διάγει μία πολύ κακή φάση.

Με τον ίδιο ρυθμό ανέβηκε και η ανεργία των νέων η οποία πλέον αγγίζει το 28% (ενώ εικάζεται η ανεπίσημη ανεργία σ' αυτό την ηλικιακή ομάδα είναι σαφώς μεγαλύτερη).

Αυτό το ζοφερό σκηνικό διαμορφώνεται ενώ η Τουρκία βρίσκεται αντιμέπωπη με σφοδρό κύμα της πανδημίας αφού τα ημερήσια κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 50.000.

Την ίδια ώρα η λίρα κατρακυλά έναντι του δολαρίου, ο Ερντογάν αλλάζει τον επικεφαλής της κεντρικής του τράπεζας και επιχειρεί με σπασμωδικές κινήσεις να αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

Οι 4.240.000 άνεργοι όμως στη χώρα πλέον "φωνάζουν" ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Πηγή: news247.gr