Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 17:40

Βέμπερ: Nα επιταχυνθεί η διαδικασία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γράφτηκε από την
Βέμπερ: Nα επιταχυνθεί η διαδικασία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ προέτρεψε τα κράτη μέλη να επιταχύνουν την διαδικασία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Χρειάστηκε πολύς καιρός για να κατατεθεί η πρόταση στο τραπέζι, αλλά η (χθεσινή) συμφωνία των κρατών-μελών για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού ήρθε την κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να επιταχυνθεί τώρα η διαδικασία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός δήλωσε ότι «το πιστοποιητικό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάκτησης μεγαλύτερης ελευθερίας ταξιδιών στην Ευρώπη και πάλι. Σε αυτή τη φάση της πανδημίας της κορονοϊού, το πιστοποιητικό είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για περισσότερη κανονικότητα. Οι κάτοχοι του πιστοποιητικού θα ανακτήσουν το δικαίωμα του πολίτη να ταξιδεύει ελεύθερα. Επιπλέον, αυτό θα είναι μια τεράστια ώθηση την τουριστική περίοδο και θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις, αλλά και τους μετακινούμενους επαγγελματικά».

Ο Βαυαρός πολιτικός τόνισε τέλος ότι «απαιτείται επίσης μια ουσιαστική προσπάθεια για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η ανάλογη τεχνική βάση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Χθες Τετάρτη, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεκριμενοποίησαν τη θέση τους για τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το σχεδιασμό του πιστοποιητικού.

Το ψηφιακό πιστοποητικό εμβολιασμού που σχεδιάζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επίσης συμβατό με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.


NEWSLETTER